«To μέλλον του Θεσσαλικού Κάμπου στην ψηφιακή εποχή» – Έκθεση πεπραγμένων

Ημερομηνία

Το AgriBusiness Thessaly Summit που διεξήχθη στα Τρίκαλα-Θεσσαλίας στις 19-20/11/2021 με θέμα «τo μέλλον του Θεσσαλικού Κάμπου στην ψηφιακή εποχή», χαρακτηρίστηκε από πληθώρα οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων ως το σημαντικότερο γεγονός που έγινε ποτέ για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για την σταθερότητα και την βιωσιμότητα των αγροδιατροφικών συστημάτων της Θεσσαλίας. Με ζοφερά τα μηνύματα από την κλιματική κρίση, το AgriBusiness Thessaly Summit 2021 άνοιξε για την Θεσσαλία έναν καίριο διάλογο με τεκμηριωμένες προτάσεις γύρω από τις εκτατικές και τις καλλιέργειες υπό κάλυψη, την χρήση των υδάτων, το ζωικό κεφάλαιο και την γαλακτοπαραγωγή, την εξοικονόμηση ενέργειας κά. υπό το πρίσμα των χρηματοδοτικών εργαλείων και της συνέργειας μεταξύ του πρωτογενούς τομέα, των επιστημών και των επιχειρήσεων.

47 εγνωσμένου κύρους εισηγητές από μεγάλες επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιμελητήρια και υπεύθυνοι χάραξης πολικής τίμησαν με την παρουσία τους τις 7 συνεδρίες του AgriBusiness Thessaly Summit 2021. Ενδεικτικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας κ. Σκρέκας, ο Υφυπουργός σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κ. Τριαντόπουλος, ο Ευρωβουλευτής κ. Κόκκαλης, ο Δ/ντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χανιώτης, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ κκ. Μπαγινέτας, Καλογήρου και Παπαγιαννίδης, τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας κκ. Χατζόπουλος, Γιέμελου και του EIF κ. Δημητρακόπουλος, τα στελέχη των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια κ. Κιαρτζής, Syngenta κ. Ποντίκας, Corteva κ. Ζανάκης, Hellenic Dairies κ. Μ. Σαράντης, Barilla κ. Θεοχαρίδης, Centaur κ. Σωτηρούδας, ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Μαρκινός,  ο κ. Τσιλιλής, οι Πανεπιστημιακοί του Αριστοτελείου κκ. Βλάχος, Ζαλίδης, Λουκάς, του Γεωπονικού Αθηνών κκ. Δέρκας, Κασίμης, Σάββας, Τσιμπούκας, από το Θεσσαλίας οι κκ. Γέμτος, Δαναλάτος, Κατσούλας, Κουρέτας, Μποζιάρης, Μπιλλίνης, Κίττας, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Τρικάλων κ. Γιαγιάκος, Μαγνησίας κ.  Μπασδάνης, Καρδίτσας κ. Ζυγογιάννης και Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος, ο Δ/ντής της Ένωσης Παραγωγών N. Ολλανδίας κ. Wilms κά.

Το AgriBusiness  Forum, σταθερό στην διοργάνωση γεγονότων & συνεδρίων υψηλού επιπέδου, στο AgriBusiness Thessaly Summit 2021 ξεχώρισε για τα εξής:

 1. τις υψηλού επιπέδου επαφές μεταξύ ομιλητών, χορηγών και συνέδρων στα πλαίσια του συνεδρίου,
 2. την συμμετοχή 250 συνέδρων με φυσική παρουσία και 400 συνέδρων στη διαδικτυακή ροή,
 3. το υψηλό επίπεδο συνέδρων: επιχειρήσεις (50%), παραγωγοί (25%), επιστήμονες (20%) και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής (5%),
 4. την σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακή μετάδοση της ροής του συνεδρίου, διάρκειας 17ωρών,
 5. για τον φυσικό και διαδικτυακό εκθεσιακό χώρο προβολής των χορηγών-υποστηρικτών του συνεδρίου,
 6. για το πολυδιάστατο, εμπεριστατωμένο και πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών-εισηγήσεων-παρεμβάσεων,
 7. για την επίσκεψη πεδίου στο αποστακτήριο – οινοποιείο «Τσιλιλή»,
 8. για την συντεταγμένη συνεργασία των Επιμελητηρίων Τρικάλων, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Λάρισας,
 9. για το εκτεταμένο branding και το έντυπο/ψηφιακό υλικό επικοινωνίας–προβολής των χορηγών

 

Το AgriBusiness Thessaly Summit 2021 είχε την τιμή της συνεργασίας και της υποστήριξης από τους παρακάτω οργανισμούς:

 • Leading partners: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού
 • Premium sponsors: Corteva Agriscience, Syngenta Hellas
 • Sponsors: Βιολάντα ΑΕ, Karcher Hellas, Barilla Hellas, Όλυμπος
 • Υποστηρικτές: SIRIS Μικροζυθοποιία (Voreia), Centaur Analytics, Τσιλιλής AE, ΤΟΕΒ Ταυρωπού-Καρδίτσας, FoodOxys, Δουμπιά, Κλιάφας, Interpretit, Gnomon Events, Theopetra Estate, Economia Publishing, Magnesia News
 • Επιστημονικός εταίρος: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Θεσμικοί συνεργάτες: Επιμελητήρια Τρικάλων, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας
 • Με την αιγίδα των Υπουργείων: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας
 • Με την συμμετοχή: του Δήμου Τρικκαίων

 

Το AgriBusiness  Thessaly Summit το 2022 θα επιδιώξει -σε συνεργασία με τους εταίρους του- να αποτυπώσει την εξέλιξη των πραγμάτων που απασχόλησαν τις εργασίες του συνεδρίου που ολοκληρώθηκε φέτος.

Εγγραφείτε στο κανάλι του YouTube του AgriBusiness Forum, στο οποίο θα αναρτηθούν οι εισηγήσεις των ομιλητών και η συνολική ροή του συνεδρίου.

Συνώνυμο της αγροτεχνολογίας, το AgriBusiness Forum αποτελεί κόμβο δικτύωσης, προώθησης συνεργασιών και διατομεακής ενημέρωσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή, επεξεργασία και διανομή γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Το AgriBusiness Forum απευθύνεται σε επιχειρήσεις, παραγωγούς, τράπεζες, ακαδημαϊκούς και φορείς του ιδιωτικού & δημοσίου τομέα, αναδεικνύει την καινοτομία, και συνεργάζεται με σημαντικούς οργανισμούς εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Το AgriBusiness Forum υλοποιεί περιφερειακά & διεθνή συνέδρια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και θεματικά ταξίδια, με σκοπό την διασύνδεση και την μεταφορά τεχνογνωσίας για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

 

 

Περισσότερα
Άρθρα