Πετυχημένη η πρώτη εκδήλωση στο 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας

Ημερομηνία

Καθήλωσε σήμερα το απόγευμα τους γονείς και κηδεμόνες, όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό ο κ. Θανάσης Τζιαμούρτας, τακτικός Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, σε πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας.

Το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Τζιαμούρτας, είχε τίτλο “Άσκηση και Υγιεινές Διατροφικές επιλογές στην παιδική ηλικία” και πραγματικά τόσο από τις πολλές ερωτήσεις που ακολούθησαν μετά το πέρας της ομιλίας,  όσο και από τη συζήτηση με εξελίχθηκε στο χώρο του μπουφέ, όπου γονείς δεν άφηναν ήσυχο από ενδιαφέρον για ενημέρωση τον καθηγητή, δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον που είχε η εκδήλωση.

Ο επιστημονικός λόγος του κ. Τζιαμούρτα ήταν απλός και κατανοητός, γεγονός που οδήγησε ώστε όλοι οι γονείς να μείνουν μέχρι το τέλος στην αίθουσα. Για την εκδήλωση αυτή όσο και για άλλες που θα ακολουθήσουν μίλησε η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Τζαβέλλα, ενώ τον επιστήμονα και το έργο του παρουσίασε ο δημοσιογράφος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Αποστόλης Ζώης.

Την εκδήλωση στήριξε το φαρμακείο Κλαπανάρα με μια γενναία δωρεά στο σχολείο σε μάσκες και φαρμακευτικό υλικό, ενώ πολλά συγχαρητήρια πρέπει να αποδοθούν στο εκπαιδευτικό προσωπικό που προετοίμασε την εκδήλωση σε όλα τα επίπεδα, όπως και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται λόγω της πανδημίας. Στο τέλος η διευθύντρια του σχολείου κ. Τζαβέλλα πρόσφερε στον ομιλητή ένα γεμάτο καλάθι από προϊόντα της περιοχής.

Απ. Αθ. Ζώης

Περισσότερα
Άρθρα