Τον κίνδυνο να χάσουν την ρύθμιση των 100 δόσεων θα αντιμετωπίσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι από το νέο έτος

-Με απαίτηση των δανειστών μηδενίζεται από το 2018  η όποια περίοδος χάριτος για την πληρωμή ή την ρύθμιση των νέων υποχρεώσεων των φορολογουμένων!

Όπως επισημαίνουν ειδικοί φοροτεχνικοί, τον κίνδυνο να χάσουν την ρύθμιση των 100 δόσεων, θα αντιμετωπίσουν από το 2018 εκατομμύρια φορολογούμενοι, που έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση αυτή, μετά την απαίτηση των δανειστών, να μηδενισθεί από το νέο έτος η όποια περίοδος χάριτος για την πληρωμή ή την ρύθμιση των νέων υποχρεώσεων των φορολογουμένων, η οποία αρχικά ήταν 30 ημέρες και στην συνέχεια περιορίστηκε στις 15 ημέρες!
Έτσι, όσοι έχουν υπαχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων και δεν θέλουν να την χάσουν, θα έχουν δύο επιλογές. Είτε να εξοφλούν τις νέες υποχρεώσεις, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, όπως για παράδειγμα θα πρέπει να πληρώσουν ως τις 31 Ιανουαρίου την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ, είτε να εντάσσουν τις νέες υποχρεώσεις τους στην ρύθμιση των 12 δόσεων, πριν λήξη η προθεσμία πληρωμής
Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Εφορία, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ρύθμισης βεβαιωμένων αλλά όχι ληξιπρόθεσμων οφειλών, με δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης. Υπενθυμίζεται, ότι με βάση την εγκύκλιο (ΠΟΛ.1273) του 2015, η ρύθμιση δεν χορηγείται, εάν οι συνολικές ετήσιες υποχρεώσεις του οφειλέτη είναι μικρότερες του 30% του συνολικού δηλούμενου εισοδήματός του, όπως αυτό προκύπτει από την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου εκκαθαρισμένου φορολογικού έτους.

The post Τον κίνδυνο να χάσουν την ρύθμιση των 100 δόσεων θα αντιμετωπίσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι από το νέο έτος appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ