Έκθεση Tax Policy Reforms 2017 του ΟΟΣΑ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδεικνύεται ή Ελλάδα στην αύξηση φόρων για το 2016

Ενώ κατέχει και την πρωτιά  στην επιβάρυνση των πολιτών της από τις εισφορές της Κοινωνικής Ασφάλισης!

H Ελλάδα ήταν το μοναδικό κράτος-μέλος του ΟΟΣΑ, που αύξησε το βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% όπως και η μόνη χώρα, που επιβάρυνε κατά 1% περισσότερο, σε σχέση με το 2015, την μέση φορολογική επιβάρυνση των άγαμων μισθωτών!
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης Tax Policy Reforms 2017 του ΟΟΣΑ, που δείχνει, ότι η Ελλάδα ανεδείχθη παγκόσμια «πρωταθλήτρια» στην αύξηση φόρων για το 2016!
Όπως σημειώνεται στην έκθεση αυτή,  όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προϋπολόγισαν για το 2017 χαμηλότερα φορολογικά έσοδα, με εξαίρεση την Ελλάδα.
Πρωτιά καταγράφεται για την Ελλάδα και στην επιβάρυνση από τις εισφορές Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω του ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου.
Στην έκθεση αυτή καταγράφηκαν αναλυτικά οι μεταβολές του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων, του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των περιβαλλοντικών φόρων και των φόρων ιδιοκτησίας ανά χώρα.
«Πολλές Κυβερνήσεις ορθώς επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην τόνωση της ανάπτυξης μέσω φορολογικών
μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, προσθέτοντας, ότι «η παρακολούθηση των αλλαγών στο παγκόσμιο τοπίο της φορολογικής πολιτικής παρέχει υψηλής ποιότητας πληροφορίες σχετικά με την διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους φορείς στην χάραξη πολιτικής, στον σχεδιασμό και στην αξιολόγηση μελλοντικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών τους».

The post Έκθεση Tax Policy Reforms 2017 του ΟΟΣΑ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδεικνύεται ή Ελλάδα στην αύξηση φόρων για το 2016 appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ