Ερώτηση για υποβάθμιση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Κοινή Ερώτηση για την συνεχή υποβάθμιση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας από την κυβέρνηση κατέθεσαν σήμερα στο Κοινοβούλιο η Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κ.Κεραμέως, ο αν.Τομεάρχης Παιδείας, Ιωάννης Σ. Ανδριανός και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και αν.Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές στην Ερώτησή τους, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελούν έναν από τους πιο επιτυχημένους εκπαιδευτικούς θεσμούς ο οποίος αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον θεσμό των ΣΔΕ ουσιαστικά υπονομεύει την λειτουργία τους και υποβαθμίζει συνεχώς το έργο τους.

«Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι μόλις δύο μήνες πριν ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική χρονιά (τα ΣΔΕ λειτουργούν έως τις 30 Ιουνίου) ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητοι για τη λειτουργία και την διδασκαλία των αντικειμένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ωρομίσθιοι καθηγητές», διερωτώνται οι Κ.Γκιουλέκας, Ν.Κεραμέως και Ι.Ανδριανός.

«Ακόμη και να τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός των πρώτων ημερών του Μαΐου, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από το αρμόδιο Υπουργείο, έχουν χαθεί δεκάδες διδακτικές ώρες από την έναρξη του έτους και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος να μην καλύψουν την διδακτική ύλη και οι εκπαιδευόμενοι να μην πάρουν το απολυτήριό τους», επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές.

Τέλος, επισημαίνουν το γεγονός ότι έχει αποφασισθεί να μην τοποθετηθούν ωρομίσθιοι σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπου διδάχθηκε κάποιο αντικείμενο από εθελοντικό προσωπικό, παραβλέποντας το γεγονός ότ, σύμφωνα με τον Κανονισμό των ΣΔΕ, οι εθελοντές δεν δύνανται να αξιολογήσουν εκπαιδευόμενους και σίγουρα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους ωρομίσθιους καθηγητές στην διδασκαλία των αντικειμένων των ΣΔΕ.
Από το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ