Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών “Ifo”: “Στο χειρότερο σημείο των τελευταίων τριών χρόνων βρίσκεται το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία”!

-“Ειδικά στην Ευρώπη το οικονομικό κλίμα «θόλωσε», λόγω του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών “Ifo” του Μονάχου, στο χειρότερο σημείο των τελευταίων τριών χρόνων βρίσκεται το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία!
Όπως αναφερει το “Βαρόμετρο” του “Ifo”, που δόθηκε στην δημοσιότητα και αφορά το καλοκαιρινό τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούτου 2016, ο σχετικός δείκτης έπεσε κατά 4,5 μονάδες μέτρησης, στις 86,0. Η τάση του, συνεπώς, βρίσκεται σαφώς κάτω από τον εδώ και χρόνια μέσο όρο των περίπου 96 μονάδων.
Επισημαίνεται, οτι η έρευνα του “Ifo” διεξήχθη μεταξύ 1.086 ειδικών από 115 χώρες, των οποίων οι αξιολογήσεις έγιναν δυσμενέστερες, καθώς οι τωρινές προσδοκίες τους ήταν σαφώς πιο αρνητικές, από ό,τι ήσαν κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

“Το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία είναι πεσμένο – Ειδικά στην Ευρώπη το οικονομικό κλίμα «θόλωσε», λόγω του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit”

«Το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία είναι πεσμένο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Κλέμενς Φούεστ και επισήμανε, ότι ειδικά στην Ευρώπη το οικονομικό κλίμα «θόλωσε», λόγω του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο τα ανατολικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η ατμόσφαιρα έγινε, αντιθέτως, πιο «καθαρή», ενώ, στην μεν Ασία το “Βαρόμετρο” του “Ifo” έπεσε στο χαμηλότερό του σημείο των τελευταίων επτά ετών, στην δε Βόρεια Αφρική βρίσκεται πλέον μόνον λίγο πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αξία του δολαρίου ΗΠΑ εκτιμάται, ότι πιθανώς θα ανεβεί κατά τους επόμενους έξι μήνες.

OIKONOMIA

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών “Ifo”: “Στο χειρότερο σημείο των τελευταίων τριών χρόνων βρίσκεται το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία”! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ