Λι Κεκιάνγκ, Πρωθυπουργός της Κίνας: “Η Κίνα έχει ήδη καλύψει τις υποχρεώσεις της για να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Πλέον, απομένει και από τις άλλες πλευρές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευτεί”!

– “Ένας οικονομικός πόλεμος δεν θα ωφελούσε κανέναν”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σαφή προειδοποίηση στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, που εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς την ένταξη της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, κατά την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στο Πεκίνο. Η Κίνα επιδιώκει την άμεση ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου καθώς, όπως ισχυρίζεται ο Κινέζος Πρωθυπουργός, η χώρα του έχει εκληρώσει όλες τις σχετικές προϋποθέσεις. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί, ότι, αν η Κίνα δεν επιτύχει τον στόχο της, θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «η Κίνα δεν επιθυμεί εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη». «Η Κίνα έχει ήδη καλύψει τις υποχρεώσεις της για να ενταχθεί στον Οργανισμό. Πλέον, απομένει και από τις άλλες πλευρές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευτεί», πρόσθεσε και τόνισε, ότι «ένας οικονομικός πόλεμος δεν θα ωφελούσε κανέναν».

“Επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός στην Ευρώπη για τις κινήσεις της Κίνας και την επέκτασή της σε επίπεδο εμπορίου”

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, που μετέβη στο Πεκίνο, συζητώντας με τον Πρωθυπουργό της Κίνας, εξέφρασε αρχικά, θετική άποψη για την ένταξη της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό. Ωστόσο, ξεκαθάρισε, πως επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός στην Ευρώπη για τις κινήσεις της Κίνας και την επέκτασή της σε επίπεδο εμπορίου και πως πρέπει να ξεπεραστούν οι προβληματισμοί, για να ανοίξουν οι πύλες του Οργανισμού: «Δεν είναι χρήσιμο να προσεγγίζουμε με συναισθηματισμούς το όλο θέμα. Είμαι σίγουρη, πως θα βρούμε τις λύσεις, που απαιτούνται, ώστε να κάνουμε πράξη συμφωνίες, που έκλεισαν πριν από 15 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

china-flag

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Λι Κεκιάνγκ, Πρωθυπουργός της Κίνας: “Η Κίνα έχει ήδη καλύψει τις υποχρεώσεις της για να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Πλέον, απομένει και από τις άλλες πλευρές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευτεί”! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ