Αδυναμία παραγωγής των παραγγελθέντων σε αυτήν όπλων και πυρομαχικών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, αλλά και άλλων κρατών, δήλωσε η ελληνική εταιρεία “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”!

-Χωρίς κρατικές ενισχύσεις, εταιρεία δεν έχει ούτε την ελάχιστη οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τις απαραίτητες πρώτες ύλες!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Aνησυχία αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση, που μετέδωσαν ελληνικά ΜΜΕ, ότι η ελληνική εταιρεία “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα” (ΕΑΣ) δήλωσε αδυναμία παραγωγής των παραγγελθέντων σε αυτήν όπλων και πυρομαχικών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, αλλά και άλλων κρατών. Συγκεκριμένα, τα “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”, τα οποία συνιστούν την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας, όπως προέκυψε μετά από την συγχώνευση της ΕΒΟ και της ΠΥΡΚΑΛ, βρίσκονται υπό οικονομική κατάρρευση και δήλωσαν αδυναμία εκτέλεσης της παραγγελίας κατασκευής 2.320 πολυβόλων Minimi για τον Ελληνικό Στρατό, μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών των 5,56 mm και 265.000 βομβίδων 40mm, που έχει παραγγείλει επίσης ο Ελληνικός Στρατός το 2014.

Η εταιρεία δηλώνει, ότι δεν έχει ούτε και την ελάχιστη οικονομική δυνατότητα να αγοράσει πρώτες ύλες!

Την ίδια στιγμή η εταιρεία δήλωσε αδυναμία υλοποίησης άλλης παραγγελίας (πυρομαχικά) για το Πολεμικό Ναυτικό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ακυρώθηκε η παραγγελία της Κένυα για κατασκευή όπλων αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, η εταιρεία δήλωσε στο Αμπού Ντάμπι, ότι αδυνατεί να παραδώσει τα παραγγελθέντα από την IGG σε αυτήν πυρομαχικά, ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχει και αδυναμία επιστροφής της καταβληθείσας προκαταβολής, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάποια ΜΜΕ, ο λόγος της αδυναμίας εκτέλεσης της παραγγελίας ή επιστροφής της προκαταβολής είναι, ότι η εταιρεία δεν έχει ούτε την ελάχιστη οικονομική δυνατότητα να αγοράσει πρώτες ύλες!
Μόνον το 2015, το Δημόσιο πλήρωσε 83,86 εκατομμύρια ευρώ για χρέος των ΕΑΣ και παραμένει ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δανειστές δεν επιτρέπουν ούτε καν την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερώτητας, ενώ, ούτε οι επιπλέον κρατικές εγγυήσεις είναι, πλέον, εφικτές.

Κατά πόσον μπορούμε, πλέον, να μιλάμε για «ικανές και ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, όταν παγώνουν απαραίτητα προγράμματα με την υψηλή συμμετοχή των ΕΑΣ;

Έτσι, με δεδομένη την απαγόρευση από τους δανειστές, της καταβολής οποιασδήποτε χρηματικής ενίσχυσης, δεν αποκλείεται να κριθεί παράνομη και η χορήγηση των 35 εκατομμυρΐων ευρώ, που είχε δοθεί!
Την στιγμή, που υπερ-απαραίτητα προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με υψηλή συμμετοχή των ΕΑΣ «παγώνουν» (πυρομαχικά και αντιαρματικά βλήματα επιθετικών ελικοπτέρων, νέο ΤΟΜΑ, βλήματα πυροβολικού 155mm, αντιαρματικά βλήματα KORNET-ΕM, πυρομαχικά ναυτικών πυροβόλων 76mm, πυρομαχικά πυροβόλου DEFA αεροσκαφών Mirage 2000, πυρομαχικά αντιαεροπορικού συστήματος «ΒΕΛΟΣ» των 35 χλστ.κλπ), το ερώτημα είναι κατά πόσον μπορούμε, πλέον, να μιλάμε για «ικανές και «ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις»…

tanks

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Αδυναμία παραγωγής των παραγγελθέντων σε αυτήν όπλων και πυρομαχικών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, αλλά και άλλων κρατών, δήλωσε η ελληνική εταιρεία “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ