Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Αντικαγκελάριος της Γερμανίας: “Αφήστε τα βλαστάρια της ανάπτυξης στην Ελλάδα να ανθίσουν”!

-“Δεν βοηθά τον λαό και την χώρα να πρέπει να αγωνιζόμαστε για να πάρει νέο δανεισμό κάθε 12 μήνες για την αποπληρωμή παλαιών δανείων”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την ανάγκη, οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να αρχίσουν από Δευτέρα τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επισημαίνει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε γραπτή του δήλωση στο πρακτορείο “Reuters”.
Παράλληλα, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας επισημαίνει, ότι «δεν είναι λογικό να συνθλίψουμε τα πρώτα βλαστάρια οικονομικής ανάκαμψης με περαιτέρω μέτρα λιτότητας»
«Το Εurogroup της Δευτέρας πρέπει να βρει τρόπο να σπάσει τον φαύλο κύκλο» τονίζει ο κ. Γκάμπριελ.
Αναφερόμενος εμμέσως και στον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σημειώνει, ότι «όλοι ξέρουν, πως η ελάφρυνση του χρέους θα γίνει κάποια στιγμή, και δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε, ξανά και ξανά».

“Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, κατάφερε να επιτύχει καλύτερη οικονομική ανάπτυξη από ό, τι αναμενόταν. Δεν έχει νόημα να καταστρέψουμε αυτούς τους τρυφερούς βλαστούς για ακόμη μια φορά με νέα μέτρα λιτότητας”

«Δεν βοηθά τον λαό και την χώρα να πρέπει να αγωνιζόμαστε για να πάρει νέο δανεισμό κάθε 12 μήνες για την αποπληρωμή παλαιών δανείων» είπε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος.
«Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, κατάφερε να επιτύχει καλύτερη οικονομική ανάπτυξη από ό, τι αναμενόταν. Δεν έχει νόημα να καταστρέψουμε αυτούς τους τρυφερούς βλαστούς για ακόμη μια φορά με νέα μέτρα λιτότητας» προσθέτει.anaptuksis
Για χάσμα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης απομείωσης του ελληνικού χρέους κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας του προσεχούς Eurogroup.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Αντικαγκελάριος της Γερμανίας: “Αφήστε τα βλαστάρια της ανάπτυξης στην Ελλάδα να ανθίσουν”! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ