Επιστολή-σοκ της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τους 19 Υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε.: Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διότι, διαφορετικά, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να τα βροντήξει από το ελληνικό πρόγραμμα!

-“Δεν πιστεύουμε, ότι, με την αύξηση των ήδη αυξημένων φόρων και την μείωση δαπανών, είναι εφικτό για την Ελλάδα το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ , ούτε είναι εφικτό και το εφεδρικό πακέτο”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Επιστολή-σοκ έστειλε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στους 19 Υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε., με την οποία τους ενημερώνει, ότι οι συζητήσεις για το εφεδρικό πακέτο δεν έχουν αποδώσει καρπούς και το ΔΝΤ είναι έτοιμο να τα βροντήξει από το ελληνικό πρόγραμμα!
Αναλυτικότερα, με δραματικό τρόπο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αποκαλύπτει, ότι ναυάγησαν οι συζητήσεις της Αθήνας για το εφεδρικό πακέτο και με επιστολή της προς τους 19 Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητάει να ξεκινήσουν άμεσα τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, -κάτι που δεν θέλει να ακούσει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε-, διότι, διαφορετικά, ρισκάρουν να χάσουν το ΔΝΤ, ενώ την ίδια στιγμή, πολίτες και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στην πλατεία Συντάγματος, κατά την ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πήτερ Σπήγκελ για την βρετανική εφημερίδα “Financial Times” η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έστειλε επιστολή προς τους 19 Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ζητώντας τους να ξεκινήσουν άμεσα τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλιώς ρισκάρουν να χάσουν το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, καθώς οι συζητήσεις για το εφεδρικό πακέτο δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

“Δεν πιστεύουμε, ότι, με την αύξηση των ήδη αυξημένων φόρων και την μείωση δαπανών, είναι εφικτό για την Ελλάδα το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ , ούτε είναι εφικτό και το εφεδρικό πακέτο”

«Πιστεύουμε, ότι οι μεταρρυθμίσεις, η αναδιάρθρωση του χρέους και η εκταμίευση των δόσεων θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα. Για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα με ένα νέο πρόγραμμα, είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους να βασίζονται σε δημοσιονομικούς στόχους, που να είναι ρεαλιστικοί» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της κ. Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, οι μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2018, και όχι 3,5%, που είναι και ο στόχος.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ο στόχος θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και πιθανότατα θα είναι αντιπαραγωγικός. Δεν πιστεύουμε, ότι είναι εφικτό για την Ελλάδα το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ με την αύξηση των ήδη αυξημένων φόρων και την μείωση δαπανών», γράφει χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.
Αναφερόμενη στο εφεδρικό πακέτο, η κ. Λαγκάρντ άφησε να εννοηθεί, ότι δεν είναι εφικτό και ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η συζήτηση γι’ αυτό.
Ωστόσο, κανείς δεν περιμένει μετά απ΄όλα αυτά, εφόσον, βεβαια, η ελληνική Κυβέρνηση δεν δέχεται το εφεδρικό πακέτο, να πει ναι ο κ. Σόϊμπλε στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όταν, την επόμενη κι’ όλας στιγμή, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία ακόμη και η Γαλλία θα ζητήσουν το ίδιο!

xrimata

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Επιστολή-σοκ της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τους 19 Υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε.: Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διότι, διαφορετικά, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να τα βροντήξει από το ελληνικό πρόγραμμα! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ