Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου, στον Κόλπο της Καβάλας!

-Από το 2008, όταν άρχισε η εκμετάλλευση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων από την “Energean Oil & Gas”, τα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία της Καβάλας έχουν υπερβεί τα 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 140 νέες άμεσες θέσεις εργασίας!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται πλέον η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου, στον Κόλπο της Καβάλας, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40 καθώς και τις παρεμβάσεις, στις οποίες προχώρησε η γεωτρητική ομάδα της “Energean Oil & Gas” σε υφιστάμενες γεωτρήσεις. Η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα είναι, πλέον, υπερδιπλάσια, σε σχέση με τα προ της έναρξης του επενδυτικού προγράμματος, επίπεδα.
Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση της “Energean”, έχει ξεκινήσει η νέα γεώτρηση PA-36, επίσης από την εξέδρα “Alpha” του Πρίνου, η οποία είναι και η τρίτη από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015-2017 στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο.

“Το επιτυχημένο μοντέλο του Πρίνου είναι το παράδειγμα για την έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων σε όλες τις περιοχές της χώρας, που έχουν κοιτάσματα, τις οποίες η “Energean” θα αναλάβει, προς όφελος της απασχόλησης, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας”

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Energean Oil & Gas” κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου στην διάρκεια της τελευταίας διετίας, η “Energean”, η μοναδική ελληνική εταιρεία με εμπειρία στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεχίζει τις επενδύσεις της, τόσο στην παραγωγή, όσο και στην έρευνα υδρογονανθράκων. Η επιτυχής έκβαση των δύο πρώτων γεωτρήσεων στον Πρίνο και η αύξηση της παραγωγής επιβεβαιώνουν την ορθότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και δείχνουν τον δρόμο για την συνέχεια του προγράμματος, σε μία περιοχή, όπου η αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα και το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά με την πετρελαϊκή βιομηχανία, με την εγγύηση της τεχνογνωσίας μας και της εμπειρίας και αφοσίωσης των 400 εργαζομένων μας. Το επιτυχημένο μοντέλο του Πρίνου είναι το παράδειγμα για την έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, στα Ιωάννινα και σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν κοιτάσματα, τις οποίες η “Energean” θα αναλάβει, προς όφελος της απασχόλησης, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας».

Από το 2008 τα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία της Καβάλας έχουν υπερβεί τα 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 140 νέες άμεσες θέσεις εργασίας!

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των γεωτρήσεων εκτελείται από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το “Energean Force”, ενώ στο πλαίσιο του -ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ- επενδυτικού προγράμματος έχει προγραμματιστεί και η εγκατάσταση νέας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, η οποία θα είναι η πρώτη στην περιοχή, μετά το 1977, και η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον. Σημειώνεται, ότι από το 2008 και μετά, όταν και άρχισε η εκμετάλλευση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Κόλπου της Καβάλας από την “Energean Oil & Gas”, τα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία της Καβάλας έχουν υπερβεί τα 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 140 νέες άμεσες θέσεις εργασίας.

2aac6-oil-prices-increase

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου, στον Κόλπο της Καβάλας! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ