Ντόναλντ Τουσκ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: “Καλώ τους Υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα για το ελληνικό πρόγραμμα”

-“Θελω να ενθαρρύνω όλους τους Υπουργούς και τους Θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την ολοκλήρωση της θετικής αξιολόγησης, έως το τέλος του Μαΐου”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» κάλεσε τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ο Πρόεδρος Τουσκ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη.
Καλώ τους Υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα και ελπίζω, πως, έως το τέλος του Μαΐου, -οπότε θα συναντηθούμε για την Σύνοδο των G7- η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους Υπουργούς και τους Θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Όπως αναφέρουν πολλά ΜΜΕ, ο Πολωνός πολιτικός και Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου είναι τα «μάτια και τα αυτιά» των ΗΠΑ στην Ε.Ε. και είναι ο άνθρωπος ο οποίος απέτρεψε το «διαζύγιο» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές στην δραματική τετραμερή σύσκεψη, τον Ιούλιο του 2015.
Στην σύσκεψη εκείνη μεταξύ του ιδίου, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Να μην βγει κανείς από εδώ μέσα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία».

euro-nea

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Ντόναλντ Τουσκ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: “Καλώ τους Υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα για το ελληνικό πρόγραμμα” appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ