Εκτιμάται, ότι, τελικά, θα επιβληθεί στην Ελλάδα ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, που, πιθανώς, θα φθάνει στο 0,1% επί του ποσού της συναλλαγής!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στόχος της Κυβέρνησης από το εν λόγω μέτρο είναι να έχει έσοδα τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Παρά τις αντιδράσεις των δανειστών, όλα δείχνουν, πως θα επιβληθεί τελικά ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, που θα φθάνει, μάλλον, στο ποσοστό του 0,1% επί του ποσού της συναλλαγής, καθώς η Κυβέρνηση προτιμά να προχωρήσει σε μια μικρή επιβάρυνση με την θέσπιση του τέλους αυτού, παρά σε κάποιο άλλο δυσβάσταχτο μέτρο.
Έτσι, εάν ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές διαμορφωθεί, τελικά, στο 0,1% επί του ποσού της συναλλαγής, αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι κάποιος, που πληρώνει μέσω τραπέζης ενοίκιο 300 ευρώ, θα επιβαρύνεται με τέλος συναλλαγής ύψους 0,30 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να πληρώσει, είτε ο ενοικιαστής, που κάνει την κατάθεση, είτε ο ιδιοκτήτης.
Από την άλλη, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν λογαριασμό στην τράπεζα, με βάση το πλαφόν, που είναι στα 420 ευρώ ανά εβδομάδα, θα επιβαρυνθούν κατά 42 λεπτά του ευρώ για κάθε ανάληψη.trapezes-250x160
Το ζήτημα, που μένει να διευθετηθεί, είναι, πώς θα φορολογείται το ίδιο ποσό της τραπεζικής συναλλαγής, όταν πρόκειται για μισθοδοσία. Αν, δηλαδή, θα φορολογείται ο μισθός κατά την κατάθεση από τον εργοδότη ή αν θα υπάρξει επιπλέον φορολόγηση και κατά την ανάληψη από τον εργαζόμενο.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στόχος της Κυβέρνησης από το εν λόγω μέτρο είναι να έχει έσοδα τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Εκτιμάται, ότι, τελικά, θα επιβληθεί στην Ελλάδα ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, που, πιθανώς, θα φθάνει στο 0,1% επί του ποσού της συναλλαγής! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ