Εφημερίδα “Realnews”: “Στερεύουν σταδιακά τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, γεγονός, που πιέζει το οικονομικό επιτελείο για το κλείσιμο της αξιολόγησης”!

-“Τα διαθέσιμα μειώνονται συνεχώς και επαρκούν οριακά, όμως, έως τα μέσα Μαΐου”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Στερεύουν σταδιακά τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, γεγονός, που πιέζει το οικονομικό επιτελείο για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Realnews”, τα διαθέσιμα μειώνονται μεν, επαρκούν οριακά, όμως, έως τα μέσα Μαΐου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι υποχρεώσεις της χώρας στο εσωτερικό (μισθοί, συντάξεις) αλλά και στο εξωτερικό, τρέχουν, χωρίς η Ελλάδα να έχει πάρει – εξαιτίας των ατέρμονων διαπραγματεύσεων μεταξύ Κυβέρνησης και δανειστών – από την αρχή του 2016, ούτε ένα ευρώ!
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων, αφού η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου.
Με δεδομένο, ότι η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει, άρα δεν έχει εισρεύσει στην ελληνική οικονομία ούτε ένα ευρώ από την δόση των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που την συνοδεύει, το Δημόσιο αναγκάζεται από την μία και μόνον δεξαμενή των φορολογικών εσόδων να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το εξωτερικό.
Ήδη τον Μάρτιο αποπλήρωσε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ σε μηνιαία βάση πληρώνει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και συντάξεις. Εκτός από την αποπληρωμή του ΔΝΤ για τον Μάρτιο, το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλλε το πρώτο τρίμηνο του έτους τόκους 1,717 δισεκατομμυρίων ευρώ και χρεολύσια, ύψους 490 εκατομμυρίων ευρώ.

xrimata

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Εφημερίδα “Realnews”: “Στερεύουν σταδιακά τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, γεγονός, που πιέζει το οικονομικό επιτελείο για το κλείσιμο της αξιολόγησης”! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ