Υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως το ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος στη Γερμανία, ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό, που είχε αρχικά εκτιμηθεί!

-Εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων, απέτυχε η προσπάθεια της γερμανικής Κυβέρνησης να περιορίσει με νόμο τις μηνιαίες συναλλαγές σε μετρητά, μέχρι το ύψος των 500 ευρώ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με σχετική Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως το ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος στην Γερμανία.
Όπως έγινε γνωστό, το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό, που είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ, ενδεικτικά, υπολογίζεται, πως έχουν γίνει πάνω από 15,000 με 28,000 παράνομες συμφωνίες στον τομέα των αγοροπωλησιών ακινήτων αλλά και έργων τέχνης.
Η Γερμανία δεν έχει αυστηρή νομοθεσία, για το πόσα χρήματα μπορούν να εισάγουν σε αυτή ή και να εξάγουν από την χώρα οι πολίτες της, κάτι που ευνοεί τις διάφορες “σκοτεινές” χρηματικές συναλλαγές. Μάλιστα, η προσπάθεια της Κυβέρνησης να επικυρώσει τον νόμο, που περιορίζει τις μηνιαίες συναλλαγές σε μετρητά μέχρι τα 500 ευρώ, απέτυχε από το Φεβρουάριο, καθώς πολλοί από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες αντέδρασαν έντονα, θεωρώντας, ότι η γερμανική Κυβέρνηση θέλει να εισέρθει στις ιδιωτικές τους υποθέσεις και όχι να πατάξει το “ξέπλυμα” του “μαύρου” χρήματος.

berlin

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως το ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος στη Γερμανία, ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό, που είχε αρχικά εκτιμηθεί! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ