Σε συμβιβασμό με την αμερικανική δικαιοσύνη κατέληξε o όμιλος “Volkswagen” για να αποφύγει τα χειρότερα, σχετικά με το γνωστό μεγάλο σκάνδαλο «Dieselgate»!

Η συμφωνία προβλέπει προσφορές επαναγοράς, αποζημιώσεις προς τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, χρηματοδότηση μεθόδων προώθησης της οικολογικής αυτοκίνησης.
– Υπολογίζεται, πως μόνον οι αποζημιώσεις θα κοστίσουν στην “Volkswagen” το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε συμβιβασμό με την αμερικανική δικαιοσύνη κατέληξε o όμιλος “Volkswagen” για να αποφύγει τα χειρότερα, σχετικά με το γνωστό μεγάλο σκάνδαλο, που είναι γνωστό ως «Dieselgate».
Η συμφωνία μεταξύ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης για το λεγόμενο «Dieselgate» προβλέπει προσφορές επαναγοράς και ενδεχομένως και αποζημιώσεις προς τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.
Ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ, Τσαρλς Μπράϊερ, δήλωσε, ότι ο συμβιβασμός αφορά σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα, που διαθέτουν έως και δίλιτρους κινητήρες του ομίλου VW και επιπροσθέτως ένα ποσό αποζημίωσης, εφ’ όσον αυτό εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.
Η εφημερίδα “Los Angeles Times” αποκάλυψε, πως από τον γερμανικό κολοσσό απαιτείται, εκτός αυτών, να αφιερώσει ένα επιπλέον ποσό για την προώθηση της οικολογικής αυτοκίνησης.
Τα δύο μέρη έχουν περιθώριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου για να ολοκληρώσουν το «διάταγμα συναίνεσης», το οποίο θα μπει σε δημόσια διαβούλευση, πριν τεθεί σε ισχύ.
Υπολογίζεται, πάντως, ότι μόνον οι αποζημιώσεις θα κοστίσουν στην “Volkswagen” το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!

aftokinita

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Σε συμβιβασμό με την αμερικανική δικαιοσύνη κατέληξε o όμιλος “Volkswagen” για να αποφύγει τα χειρότερα, σχετικά με το γνωστό μεγάλο σκάνδαλο «Dieselgate»! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ