Πρακτορείο ειδήσεων “Bloomberg”: “Βρετανοί πολίτες σπεύδουν να πάρουν και δεύτερη υπηκοότητα, προκειμένου να μην χάσουν την ιδιότητα του πολίτη της Ε.Ε., στην περίπτωση, που το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το δημοψήφισμα, εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση”!

“Ορισμένοι από τους 1,2 εκατομμύρια Βρετανούς, που ζουν και εργάζονται στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., ανησυχούν σχετικά με το τι θα σημαίνει για τους ίδιους και για το καθεστώς παραμονής τους στην χώρα, που διαμένουν, μία πιθανή έξοδος της χώρας τους από την Ε.Ε.”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων “Bloomberg”, πολλοί Βρετανοί πολίτες σπεύδουν να πάρουν και δεύτερη υπηκοότητα, προκειμένου να μην χάσουν την ιδιότητα του πολίτη της Ε.Ε., στην περίπτωση, που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως συνέπεια της ενδεχόμενης επικράτησης των υποστηρικτών του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Το “Bloomberg” αναφέρει στο ρεπορτάζ του τις περιπτώσεις ορισμένων από αυτούς τους Βρετανούς, όπως της Louise Garavaglia, η οποία έχει ζήσει στην Γαλλία για περισσότερα από δύο δεκαετίες και σπεύδει να κάνει αίτηση για την απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας, πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στην Βρετανία. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η ίδια, κίνησε από τώρα τις απαραίτητες διαδικασίες, επειδή δεν έχει χρόνο «να περιμένει και να δει».

Ορισμένοι από τους 1,2 εκατομμύρια Βρετανούς, που ζουν και εργάζονται στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., ανησυχούν σχετικά με το τι θα σημαίνει για τους ίδιους και για το καθεστώς παραμονής τους στην χώρα, που διαμένουν, μία πιθανή έξοδος της χώρας τους από την Ε.Ε

Από την μεριά του, ο οικονομικός σύμβουλος Paul Johnson-Ferguson, που έχει έδρα του το Παρίσι, τρέχει να μεταφράσει τα πιστοποιητικά γέννησης εγκαίρως, προκειμένου να κάνει και αυτός αίτηση για απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας.
Με μόλις δύο και κάτι μήνες να απομένουν μέχρι το δημοψήφισμα, που θα καθορίσει, εάν η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ορισμένοι από τους 1,2 εκατομμύρια Βρετανούς, όπως η Garavaglia και ο Johnson-Ferguson, που ζουν και εργάζονται στις 27 χώρες-μέλη της
Ε.Ε., ανησυχούν σχετικά με το τι θα σημαίνει για τους ίδιους και για το καθεστώς παραμονής τους στην χώρα, που διαμένουν, μία πιθανή έξοδος της χώρας τους από την Ε.Ε.
Ορισμένοι εξ αυτών τρέχουν να κάνουν ότι μπορούν, ώστε να μην αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές στην ζωή τους.

«Υπάρχουν ρίσκα, που δεν μπορείς να τα πάρεις, όταν η οικογένειά σου και ο τρόπος ζωής σου βρίσκονται σε κίνδυνο»

«Υπάρχουν ρίσκα, που δεν μπορείς να τα πάρεις, όταν η οικογένειά σου και ο τρόπος ζωής σου βρίσκονται σε κίνδυνο», σημειώνει στο ρεπορτάζ του “Bloomberg” η Garavaglia, που είναι 47 ετών.
Παντρεμένη με Γάλλο, έχει δύο παιδιά με Γαλλική και Βρετανική υπηκοότητα, και είναι ιδιοκτήτρια μίας σχολής ξένων γλωσσών στο Παρίσι.
«Εάν η Βρετανία βγει από την Ε.Ε., μπορεί να βρεθώ να με μεταχειρίζονται, όπως οποιονδήποτε άλλο ξένο εδώ, δεν μπορεί να ξέρει κανείς», λέει ο Johnson-Ferguson, ο οποίος διαμένει στην Maisons-Laffitte, στα δυτικά προάστια του Παρισιού, από το 1998.
«Δεν θέλω ιδιαίτερα να γίνω Γάλλος, αλλά προτιμώ να αποφεύγω τον κίνδυνο, οπότε έτσι αντισταθμίζω τις πιθανές αρνητικές επιτώσεις».

bloomberg1-1

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Πρακτορείο ειδήσεων “Bloomberg”: “Βρετανοί πολίτες σπεύδουν να πάρουν και δεύτερη υπηκοότητα, προκειμένου να μην χάσουν την ιδιότητα του πολίτη της Ε.Ε., στην περίπτωση, που το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το δημοψήφισμα, εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση”! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ