Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας: “Η Ευρώπη υποφέρει αυτή την στιγμή περισσότερο, από το γεγονός, ότι οι άλλες χώρες έχουν απηυδήσει, με το ότι η Γερμανία πιστεύει πάντα, ότι τα ξέρει όλα καλύτερα και δίνει στους άλλους μαθήματα”

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

“Οι Ευρωπαίοι έχουν απηυδήσει με την Γερμανία, που δίνει μαθήματα”, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δεν απέφυγε, πάντως, να δώσει και αυτός τις συμβουλές του, όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.
“Η Ευρώπη υποφέρει αυτή την στιγμή περισσότερο, από το γεγονός, ότι οι άλλες χώρες έχουν απηυδήσει, με το ότι η Γερμανία πιστεύει πάντα, ότι τα ξέρει όλα καλύτερα και δίνει στους άλλους μαθήματα”, δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίαςαπάντησε σε ερωτήσεις, σχετικά με την διεκδίκηση ορισμένων Γερμανών συντηρητικών να τεθεί ένας Γερμανός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν λήξει το 2019 η θητεία του νυν Προέδρου της, Ιταλού, Μάριο Ντράγκι.
“Όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα χρειαστεί κάποιος, που να είναι ικανός”, τόνισε ο κ. Γκάμπριελ.

“Η ΕΚΤ έχει φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων της για να τονώσει τις τιμές και την οικονομία στην ευρωζώνη”

Παίρνοντας θέση σε μια συζήτηση, που μαίνεται στην Γερμανία, σχετικά με την ΕΚΤ και τις συνέπειες της δράσης της, υποστήριξε, όπως είχε κάνει πριν απ’ αυτόν και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ότι η πολιτική του ευρωπαϊκού νομισματικού θεσμού προσφέρει “πυρομαχικά” στην άκρα δεξιά, αλλά και ότι, το μόνο που κάνει, είναι “να απαντά στα προβλήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης”.
“Δεν πρέπει να βλέπουμε στην πολιτική της ΕΚΤ την καρδιά του προβλήματος, όμως δεν πρέπει, ούτε και να αποφεύγουμε να κρίνουμε και να επικρίνουμε την πολιτική της ΕΚΤ”, δήλωσε.
Οι Γερμανοί, που είναι πρωταθλητές στην αποταμίευση, είναι πολύ αρνητικοί στα χαμηλά επιτόκια, ένα από τα εργαλεία της ΕΚΤ για να τονώσει τον πληθωρισμό, το οποίο, όμως, εμποδίζει την αποταμίευση να καρποφορήσει.
Η ΕΚΤ “έχει φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων της” για να τονώσει τις τιμές και την οικονομία στην ευρωζώνη, διαπίστωσε ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός ευρωπαϊκού προγράμματος επενδύσεων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας: “Η Ευρώπη υποφέρει αυτή την στιγμή περισσότερο, από το γεγονός, ότι οι άλλες χώρες έχουν απηυδήσει, με το ότι η Γερμανία πιστεύει πάντα, ότι τα ξέρει όλα καλύτερα και δίνει στους άλλους μαθήματα” appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ