Κινδύνους και απειλές για την παγκόσμια οικονομία, που συνδέονται με το ξέσπασμα μιας νέας χρηματοοικονομικής αναταραχής, διαβλέπει το ΔΝΤ!

Αναθεώρησε τις προβλέψεις του, αναφορικά με την αύξηση του παγκοσμίου ΑΕΠ, για εφέτος και το 2017, σε 3,2% και 3,5% αντιστοίχως.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Κινδύνους και απειλές για την παγκόσμια οικονομία, που συνδέονται με το ξέσπασμα μιας νέας χρηματοοικονομικής αναταραχής, διαβλέπει το ΔΝΤ, που προχώρησε σε μία επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για το 2016 και το 2017.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία, το ΔΝΤ προβλέπει αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ 3,2% για εφέτος και 3,5% για το 2017, όταν τον περασμένο Ιανουάριο εκτιμούσε ανάπτυξη 3,4% το 2016 και 3,6% το 2017.
Σχετικά με τους κινδύνους και τις απειλές για την παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας μιας νέας χρηματοοικονομικής αναταραχής, λόγω κλονισμού της εμπιστοσύνης προς το σύστημα, το ΔΝΤ αναφέρει ως πιθανές αιτίες την παράταση της περιόδου χαμηλών τιμών ενέργειας, που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν περισσότερο τις προοπτικές για τις πετρελαιοεξαγωγικές χώρες και την απότομη κάμψη της ανάπτυξης στην Κίνα. Η κάμψη αυτή στην ανάπτυξη της Κίνας θα μπορούσε έχει ισχυρές παρενέργειες στο διεθνές εμπόριο, τις τιμές των εμπορευμάτων και την εμπιστοσύνη και θα φρενάρει περαιτέρω την παγκόσμια οικονομία. Επίσης το ΔΝΤ εκφράζει την ανησυχία του για μη οικονομικούς παράγοντες, όπως είναι οι γεωπολιτικές συγκρούσεις, οι πολιτικές διαφωνίες, η τρομοκρατία, οι προσφυγικές ροές, ακόμα και ενδεχόμενες παγκόσμιες επιδημίες.

(c)ellinikignomi

(c)ellinikignomi

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Κινδύνους και απειλές για την παγκόσμια οικονομία, που συνδέονται με το ξέσπασμα μιας νέας χρηματοοικονομικής αναταραχής, διαβλέπει το ΔΝΤ! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ