Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: “Θα βρούμε μια λύση στο θέμα της Ελλάδας τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους”!

-“Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα, προκειμένου να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάνου.

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε, πως είναι «αρκετά αισιόδοξος», ότι θα βρεθεί μια λύση στο θέμα της Ελλάδας τις επόμενες λίγες εβδομάδες, ωστόσο πρόσθεσε, ότι η λύση αυτή δεν θα περιλαμβάνει ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους.
«Θα βρούμε μια λύση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους, αλλά κυρίως με την Ελλάδα, που θα πρέπει να κάνει περισσότερα, προκειμένου να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία» τόνισε ο Γερμανός Υπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε υποστήριξε, ότι δεδομένου του ότι η περίοδος ωρίμανσης του ελληνικού χρέους ανέρχεται ήδη σε 35 χρόνια και οι πληρωμένες τόκων αναβλήθηκαν για ένα διάστημα 10 ετών, εκείνοι, που μιλούν για ελάφρυνση χρέους, απλά «δεν θέλουν να μιλήσουν για το τι η Ελλάδα πρέπει να κάνει» και η Αθήνα χρειάζεται να εκπληρώσει τους όρους, που έχουν τεθεί.
«Βοηθάμε την Ελλάδα- αγοράζουμε χρόνο» υπογράμμισε ο κ. Σόϊμπλε, προσθέτοντας, ότι οι πιστωτές πάντα τηρούν τις συμφωνίες τους.euro-nea

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: “Θα βρούμε μια λύση στο θέμα της Ελλάδας τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους”! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ