Αδυναμία πληρωμής ομολόγων, μετά από καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ή εκλογές, είναιτα δύο αρνητικά σενάρια, που “βλέπει” η Bank of America για την πορεία της χώρας μας!

Ωστόσο, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας δεν προβλέπουν, ότι η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε Grexit!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Αδυναμία πληρωμής ομολόγων, μετά από καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ή εκλογές, είναιτα δύο αρνητικά σενάρια, σύμφωνα με τους αναλυτές της Bank of America, η οποία δίνει ένα θετικό και δύο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας.Το θετικό είναι η Ελλάδα να κλείσει την αξιολόγηση, να νομοθετήσει και να εφαρμόσει τα μέτρα, που της ζητούν οι δανειστέςτης.
Οι αναλυτές της, όμως, ανησυχούν από το γεγονός, πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Επισημαίνουν, λοιπόν, τον κίνδυνο να αποτύχουν οι συζητήσεις ή το πακέτο των μέτρων να κοπεί από την Βουλή. Επισημαίνουν και την μέχρι σήμερα αδυναμία των Ευρωπαίων να συμφωνήσουν στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, θέμα που καθίσταται επιτακτικό, ενόψει και του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε η Ελλάδα να φθάσει σε κατάσταση αδυναμίας να καλύψει τις πληρωμές ομολόγων προς την ΕΚΤ, τον Ιούλιο. Τότε, ή θα άλλαζε η Κυβέρνηση με ενισχύσεις από την αντιπολίτευση, ή η χώρα θα οδηγούταν σε εκλογές. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, η Bank of America υποστηρίζει, ότι τα πράγματα δεν θα φθάσουν στο Grexit.euro-nea

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Αδυναμία πληρωμής ομολόγων, μετά από καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ή εκλογές, είναιτα δύο αρνητικά σενάρια, που “βλέπει” η Bank of America για την πορεία της χώρας μας! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ