Μόναχο: Μια εξαίρετη μουσική γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας

Ένα θαυμάσιο Ελληνο-Τουρκικό κοντσέρτο.

Στό Μόναχο έλαβε χώρα στις 2 Απριλίου 2016, στη μεγάλη αίθουσα κοντσέρτων της Ανώτατης Σχολής Μουσικής και Θεάτρου του Πανεπιστημίου Μονάχου, μια θαυμάσια ελληνο-τουρκική μουσική εκδήλωση με το ελληνικό μουσικό συγκρότημα ΚΑΛΗΜΕΡΑ και το τουρκικό ΑΡΜΟΝΙ-ΑΗΕΝΚ (μέλος του τουρκικού ιδρύματος ραδιοφωνίας και τηλεοράσεως).

Το κοντσέρτο, με τον τίτλο ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, έγινε στα πλαίσια της ελληνο-τουρκικής φιλίας, όπως αυτή τη βιώνουμε στο Μόναχο και είχε ως στόχο να δώσει ένα ακόμη μήνυμα αρμονικής συμβίωσης, μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα.Konzert-1

Και τα δύο μουσικά συγκροτήματα απέδωσαν στις δύο γλώσσες (χωριστά και από κοινού), ρεμπέτικα τραγούδια με παραδοσιακά μουσικά όργανα (μπουζούκι, κιθάρα, ούτι, ακορντεόν, βιολί) και με χορωδία και σόλο, με καλλίφωνους σοπράνο και τενόρους.

Το συγκρότημα ΚΑΛΗΜΕΡΑ αποτελείτο από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες στο Μόναχο, Λευτέρη Αρμύρα, Μινά Ζωγράφου, Στέλιο Μακρόπουλο, Φώτη Μακρή, Γιάννη Καλλία, Κατερίνα Γιαννιτσιώτη και Φαίδρα Αρμύρα.

Το συγκρότημα ΑΡΜΟΝΙ-ΑΗΕΝΚ αποτελείτο από τους Ahmet Kadri Rizeli, Safinaz Rizeli, Semih Çelikel, Tunca Yüksel, Bekir Sakarya και Samet Uraş.

Από πλευράς της ελληνικής παροικίας Μονάχου παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στο Μόναχο, κ. Οικονομάκου, ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Παππάς, ο δικηγόρος κ. Χαλικιόπουλος, ο ιατρός κ. Αλεξάντερ και πλειάς ομογενών.

Από τουρκικής πλευράς παρἐστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στο Μόναχο κ. Mesut Koç, ο ακόλουθος της τουρκικής κυβέρνησης για θέματα θρησκειών κ Kuddusi Uysal, κ.α.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους κ.κ. Λευτέρη Αρμύρα και Sükrü Akcelik που είχαν την ιδέα διοργάνωσης της θαυμάσιας αυτής μουσικής πολιτιστικής γέφυρας Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς επίσης και σ΄όλα τα μουσικά μέλη για την άψογη παρουσίαση και ερμηνεία κοινών ή συγγενών στοιχείων των δύο λαών και πολιτισμών.Konzert-2

Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία
Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Φωτογραφίες από τον κ. Ahmet INCEL:
(από αριστερά) οι δύο υψίφωνοι Φαίδρα Αρμύρα και η Πρόξενος του Γενικού Προξενείου Μονάχου Nihal Uluoğlakçı
(από αριστερά) Ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος κ. Mesut Koç, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης με τη σύζυγό του Αθανασία και ο ακόλουθος της τουρκικής κυβέρνησης για θέματα θρησκειών κ Kuddusi Uysal, με τη σύζυγό του.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Μόναχο: Μια εξαίρετη μουσική γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ