Σε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το επιπλέον βάρος από τους επερχόμενους νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, ενώ τα 6 από τα 10 ευρώ των μισθών θα πηγαίνουν για φόρους και εισφορές!

ypourgeio OikonomikonΔεν διαψεύδονται τα σενάρια για αυξήσεις σε καύσιμα, ΕΝΦΙΑ και για επιβολή τέλους σε συνδέσεις του ίντερνετ, κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Νέα βάρη στις ήδη επιβαρυμένες τσέπες των εργαζομένων φέρνουν τα σχέδια της Κυβέρνησης για την επιβολή νέων φόρων, άμεσων και έμμεσων, ύψους – μαζί με την παρέμβαση στο Ασφαλιστικό – 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ομολόγησε χθες και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με τα νέα μέτρα, που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση με τους δανειστές, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, θα οδηγήσει τα 6 από τα 10 ευρώ των μισθών σε φόρους και εισφορές!
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2014, ήδη ένας εργαζόμενος με δύο παιδιά στην Ελλάδα πλήρωνε για φόρους και εισφορές το 43,4% του μισθού του. Αν, λοιπόν, συνυπολογιστεί το γεγονός, ότι π.χ. για το 2016 εξετάζεται η επιβάρυνση των εισοδημάτων άνω των 9.100 ευρώ με περισσότερο φόρο, με αύξηση της έκτακτης εισφοράς και με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το επιπλέον βάρος, που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Σε Ασφαλιστικό, άμεσους φόρους και έμμεσους φόρους θα μοιραστεί εξίσου το επιπλέον φορολογικό βάρος, ενώ δεν διαψεύδονται τα σενάρια για αυξήσεις σε καύσιμα, ΕΝΦΙΑ και για επιβολή τέλους σε συνδέσεις του ίντερνετ, κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση!

Όπως ομολόγησε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η «λυπητερή» για τους φορολογουμένους θα μοιραστεί ως εξής:
– 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού,
– 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από άμεσους φόρους,
– 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από έμμεσους φόρους.
Ο «λογαριασμός» μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, αν υλοποιηθούν τα σενάρια, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για να βρεθούν τα κονδύλια και να κλείσει η αξιολόγηση και δεν έχουν διαψευστεί κατηγορηματικά από το οικονομικό επιτελείο. Αυτά είναι:
– Αυξήσεις σε βενζίνη, φυσικό αέριο και ντήζελ,
– επιβολή τέλους στις συνδέσεις του Internet, είτε στις συνδέσεις, που προσφέρονται από παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας, είτε στις συνδέσεις μέσω κινητών συσκευών,
– αύξηση εσόδων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ κατά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ,
–επιβολή ειδικού τέλους κατανάλωσης και στην συνδρομητική τηλεόραση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης υποστήριξε, ότι, αν η πορεία εσόδων είναι καλύτερη, από αυτή, που προβλέπεται, τότε αρκετά από αυτά τα μέτρα, που θα νομοθετηθούν, δεν θα υλοποιηθούν!

Τις εντυπώσεις προσπάθησε να απαλύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος, μιλώντας την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, υποστήριξε, ότι, αν η «πορεία εσόδων είναι καλύτερη, από αυτή, που προβλέπεται, τότε αρκετά από αυτά τα μέτρα δεν θα υλοποιηθούν. Θα νομοθετηθούν, αλλά δεν θα υλοποιηθούν». Ο ίδιος ανέφερε, ως παράδειγμα, την περίπτωση του επιβαλλόμενου φόρου στα δελτία του ΟΠΑΠ, από τον οποίο η Κυβέρνηση εκτιμά, ότι θα εισπράξει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ και άρα θα μπορέσει να «ακυρώσει» την υλοποίηση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Σε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το επιπλέον βάρος από τους επερχόμενους νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, ενώ τα 6 από τα 10 ευρώ των μισθών θα πηγαίνουν για φόρους και εισφορές! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ