Με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, βαγόνια, αποκλειστικά για γυναίκες και παιδιά, δημιουργεί η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία «Regiobahn» στις αμαξοστοιχίες της!

Το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας εφαρμόζεται ήδη και στην Βραζιλία, το Μεξικό και την Αίγυπτο!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την πρωτοβουλία να δημιουργήσει στις αμαξοστοιχίες της, βαγόνια, αποκλειστικά για γυναίκες και παιδιά, έλαβε η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία «Regiobahn», που εκτελεί περιορισμένα δρομολόγια στην ανατολική Γερμανία, μεταξύ των πόλεων Leipzig και Chemnitz, την ώρα, που τα κρούσματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων έχουν πληθύνει στην χώρα.
Αφορμή στάθηκαν τα γεγονότα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και σε μερικές άλλες γερμανικές πόλεις, οπότε και έγιναν καταγγελίες στην Αστυνομία για 800 κρούσματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων.
Μάλιστα, τα βαγόνια αυτά θα είναι τα αμέσως διπλανά από την καμπίνα του οδηγού, σε μια προσπάθεια να κάνουν τις γυναίκες να αισθανθούν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας εφαρμόζεται ήδη και στην Βραζιλία, το Μεξικό και την Αίγυπτο

Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία «Regiobahn» τονίζει, πως η απόφασή της δεν σχετίζεται άμεσα με τα περιστατικά στην Κολωνία, αλλά με την γενικότερη ανασφάλεια, που επικρατεί στην χώρα.
Η ιδέα για τα βαγόνια, που θα χωρίζονται ανάλογα με το φύλο των επιβατών, προτάθηκε πέρυσι και στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, ο οποίος είχε δηλώσει, ότι «κάποιες γυναίκες μίλησαν για την αύξηση των παρενοχλήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και πως θα μπορούσαν να μειωθούν αν λειτουργούσαν βαγόνια μόνο για γυναίκες».
Σημειώνεται, πως το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας εφαρμόζεται ήδη στην Βραζιλία, το Μεξικό και την Αίγυπτο.kolonia

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, βαγόνια, αποκλειστικά για γυναίκες και παιδιά, δημιουργεί η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία «Regiobahn» στις αμαξοστοιχίες της! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ