Αντιστράτηγoς, Βασίλειος Τελλίδης, Αρχηγός του ΓΕΣ: «Σε δραματική οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την σίτιση, αλλά ούτε και για τις στολές των νεοσυλλέκτων»!

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας έχει πλήξει καίρια την μαχητική ικανότητα του Στρατού Ξηράς, ενώ πολλοί απόστρατοι, ακόμα και χαμηλών βαθμών, που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στον Στρατό, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να απορροφηθούν»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε δραματική οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την σίτιση, αλλά ούτε και για τις στολές των νεοσυλλέκτων, αποκάλυψε ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγoς, Βασίλειος Τελλίδης, σε σχετική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο κ. Τελλίδης τόνισε χαρακτηριστικά, ότι “δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε καν τους νέους, που θέλουν να διακόψουν την αναβολή τους και να καταταγούν, αφού δεν έχουμε ούτε φαγητό, ούτε στολές να τους δώσουμε”!
Ο ίδιος σημείωσε, ότι από τα 2.000 αιτήματα διακοπής αναβολής στράτευσης, τελικά ικανοποιήθηκε μόνον το 10%, δηλαδή μόνον αυτά για 200 άτομα, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την κατάταξη των υπολοίπων!
Αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες, που περνά αυτή την περίοδο ο Στρατός Ξηράς, είπε χαρακτηριστικά, ότι “ο Κλάδος οφείλει την μαχητική ικανότητα, που εξακολουθεί να έχει, στα μέλη και στελέχη του, που έχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες”!ploia polemika

«Πολλοί απόστρατοι, ακόμα και χαμηλών βαθμών, που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στον Στρατό, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να απορροφηθούν»!

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ τόνισε επίσης, ότι “πολλοί απόστρατοι, ακόμα και χαμηλών βαθμών, που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στον Στρατό, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να απορροφηθούν”!
Ο κ Τελλίδης μίλησε ακόμη για “αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού” και
αποκάλυψε, ότι γίνονται σκέψεις να θεσπιστεί η εθελοντική κατάταξη των γυναικών, ενώ τάχθηκε ανοιχτά κατά της εμπλοκής του Στρατού στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος. Υποστήριξε, επίσης, ότι ακόμα και για το ανθρωπιστικό έργο, που προσφέρει ο Στρατός, θα πρέπει να ενισχύεται με τα σχετικά κονδύλια, διότι το ΓΕΣ δεν διαθέτει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού είπε χαρακτηριστικά, ότι μόνον για την σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, που αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι και μόνον για το πρώτο εξάμηνο του 2015, δαπανήθηκαν 120.000 ευρώ από το ΓΕΣ.

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας έχει πλήξει καίρια την μαχητική ικανότητα του Στρατού Ξηράς, καθώς, αυτή την στιγμή, ζήτημα είναι, αν εκτός από τις επίλεκτες και ειδικές δυνάμεις, είναι αξιόμαχες ακόμα μερικές μονάδες Πυροβολικού και το Όπλο των Τεθωρακισμένων

Επισημαίνεται, ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών, η μείωση της στρατιωτικής θητείας έχει πλήξει καίρια την μαχητική ικανότητα του Στρατού Ξηράς, του οποίου αυτή την στιγμή ζήτημα είναι, αν εκτός από τις επίλεκτες και ειδικές δυνάμεις, είναι αξιόμαχες ακόμα μερικές μονάδες Πυροβολικού και το Όπλο των Τεθωρακισμένων.
Κατά τις εκτιμήσεις αυτές, λόγω της κρίσης, υπάρχει πρόβλημα και στην ετοιμότητα σε συστήματα των ειδικών δυνάμεων και αμφίβιων καταδρομέων, αλλά και στον εφοδιασμό των μονάδων με τα απαραίτητα υλικά και ανταλλακτικά, καθώς παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε οχήματα.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Αντιστράτηγoς, Βασίλειος Τελλίδης, Αρχηγός του ΓΕΣ: «Σε δραματική οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την σίτιση, αλλά ούτε και για τις στολές των νεοσυλλέκτων»! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ