Οι δανειστές, με πρότασή τους, ζητούν να επιτραπεί στις ελληνικές τράπεζες να πωλούν ακόμη και εξυπηρετούμενα δάνεια σε funds!

«Εξετάζουμε το ζήτημα αυτό στην βάση της σκοπιμότητας και του οφέλους, που θα είχε ένα τέτοιο μέτρο».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικίνδυνα για τους Έλληνες, και δη τους δανειολήπτες, εξελίσσεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, καθώς οι δανειστές έθεσαν στο τραπέζι και την πρόταση, να επιτραπεί στις τράπεζες να πωλούν ακόμα και εξυπηρετούμενα δάνεια σε funds, και όχι μόνον τα «κόκκινα», μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το ζήτημα αυτό δεν αποκλείσθηκε από την ελληνική πλευρά, καθώς, πηγή μέσα από την διαπραγμάτευση, ανέφερε, ότι «το ζήτημα αυτό το εξετάζουμε στην βάση της σκοπιμότητας και του οφέλους, που θα είχε ένα τέτοιο μέτρο».
Είναι γνωστό, ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να διευκολύνει τις τράπεζες να περιορίσουν την έκθεσή τους σε «κόκκινα δάνεια», αλλά εγκυμονεί κινδύνους για πολλούς δανειολήπτες, που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Πάντως, το προσεχές διάστημα η Κυβέρνηση θα εκδώσει και διατάξεις, που θα αναγκάζουν τις τράπεζες, με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, να απαλλαγούν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.trapeza-tis-ellados-

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Οι δανειστές, με πρότασή τους, ζητούν να επιτραπεί στις ελληνικές τράπεζες να πωλούν ακόμη και εξυπηρετούμενα δάνεια σε funds! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ