Έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου: «Οι Ευρωπαίοι, στην πλειονότητά τους, δεν θέλουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση»!

Ωστόσο, τώρα και οι Γάλλοι επιθυμούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας τους στην ΕΕ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της Ευρώπης, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τώρα και οι Γάλλοι επιθυμούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Γαλλίας στην ΕΕ.
Η έρευνα της κοινής γνώμης έγινε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας, κατά το διάστημα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στην Γερμανία, την Γαλλία, την Σουηδία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ιρλανδία, σε δείγμα 8.002 ανθρώπων. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη και δείχνουν, ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ελπίζει, ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Το 53% των Γάλλων επιθυμεί την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην ΕΕ, αλλά, αν αυτό γινόταν σήμερα, το 45% των Γάλλων θα ψήφιζε «ναι», το 33% «όχι» και το 22% θα εμφανιζόταν αναποφάσιστο!

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τώρα και η πλειοψηφία των Γάλλων, δηλαδή το 53%, επιθυμεί την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην ΕΕ, σύμφωνα με το βρετανικό μοντέλο. Πάντως, όπως έδειξε η έρευνα, σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα στην Γαλλία, αν αυτό γινόταν σήμερα, το 45% των Γάλλων θα ψήφιζε «ναι», το 33% «όχι» και το 22% θα εμφανιζόταν αναποφάσιστο.
Αντίθετα, ισχυρή πλειοψηφία θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ σε δημοψήφισμα στην Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.Fahnen_Europaparlament
Στην Γαλλία εμφανίζεται το μικρότερο ποσοστό εκείνων, που επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 20% διατηρεί ξεκάθαρη αρνητική άποψη για τον ρόλο της Βρετανίας στην ΕΕ.
Οι Ισπανοί είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ με 81%. Ακολουθούν οι Πολωνοί (80%), οι Ιρλανδοί (79%) και οι Γερμανοί (73%). Μόνο το 56% των Γάλλων θέλει την παραμονή της Βρετανίας, ενώ το 44% έχει αντίθετη άποψη.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου: «Οι Ευρωπαίοι, στην πλειονότητά τους, δεν θέλουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση»! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ