Οι Θεσμοί έθεσαν ζήτημα κατάργησης του ισχύοντος συστήματος για το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και την αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο, αλλά σε χαμηλότερο ύψος

Σε περίπτωση, που περάσει η πρόταση των δανειστών, τότε η έκπτωση φόρου θα μειωθεί στα 1.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ετησίως ένα «χαράτσι» 1.000 ευρώ παραπάνω για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ζήτημα κατάργησης του ισχύοντος συστήματος για το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και την αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο, αλλά σε χαμηλότερο ύψος, έθεσαν, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Θεσμών στο ελληνικό οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιστωτές θεωρούν, ότι το σημερινό ύψος του αφορολόγητου είναι ιδιαίτερα υψηλό, λόγω και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, εξαιτίας της κρίσης.ypourgeio Oikonomikon
Το σημερινό έμμεσο αφορολόγητο των 9.545 ευρώ προκύπτει από έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ και φθίνει, όσο αυξάνεται το εισόδημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι Θεσμοί ζητούν να υπάρξει μια παραλλαγή του παλαιότερου συστήματος με το σταθερό αφορολόγητο (παλαιότερα ήταν στις 12.000 ευρώ, στην συνέχεια υπήρξαν δύο μειώσεις, που το προσδιόρισαν στις 5.000 ευρώ και στο τέλος αντικαταστάθηκε από την σημερινή έκπτωση φόρου).

Σε περίπτωση, που περάσει η πρόταση των δανειστών, τότε η έκπτωση φόρου θα μειωθεί στα 1.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ετησίως ένα «χαράτσι» 1.000 ευρώ παραπάνω για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, πως με το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ, η έκπτωση φόρου ήταν στα 2.100 ευρώ. Όμως, σε περίπτωση, που περάσει η πρόταση των δανειστών, τότε η έκπτωση φόρου θα μειωθεί στα 1.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ετησίως ένα «χαράτσι» 1.000 ευρώ παραπάνω για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Σημειώνεται, ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών από την πλευρά τους κατέθεσαν δικό τους σχέδιο φορολόγησης, ενώ, σύμφωνα με κoρυφαίο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου, στο τραπέζι παραμένει η ελληνική πρόταση για καθιέρωση τεσσάρων συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, που είναι 22% έως τις 25.000 ευρώ , 32% για 25.000 ως 30.000 ευρώ, 42% από 30.000 ευρώ και ως 60.000 ευρώ και 50% για μεγαλύτερα ποσά.

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θεωρεί εφικτό να εισπραχθούν περισσότερα από 520 εκατομμύρια ευρώ από ενοίκια, αγρότες, εισοδήματα φυσικών προσώπων και από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θεωρεί εφικτό να εισπραχθούν 140 εκατομμύρια ευρώ από ενοίκια, 32 εκατομμύρια ευρώ από τους αγρότες, 150 εκατομμύρια ευρώ από εισοδήματα φυσικών προσώπων καθώς και 210 εκατομμύρια ευρώ από το τέλος των 5 λεπτών στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με τι πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να πείσει τους εκπροσώπους των Θεσμών, ότι τα μέτρα έχουν εγγραφεί στον εφετινό προϋπολογισμό από την πλευρά των εσόδων (320 εκατομμύρια ευρώ μόνον από την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων) και ενδεχομένως να μην απαιτούνται για την επίτευξη των οικονομικών στόχων, καθώς στο μεταξύ έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο το μακροοικονομικό μοντέλο.
Επίσης, αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό, όπως φαίνεται, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε οι Θεσμοί, δεν έχουν «ανοίξει τα χαρτιά τους», με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται σε άλλα ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό και τα «κόκκινα δάνεια».

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Οι Θεσμοί έθεσαν ζήτημα κατάργησης του ισχύοντος συστήματος για το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και την αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο, αλλά σε χαμηλότερο ύψος appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ