Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: «Η γερμανική Κυβέρνηση έχει μεγάλες αμφιβολίες, για το αν η Τουρκία θα πρέπει να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ – Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν αρκετό καιρό και προς το παρόν, αυτό δεν είναι θέμα, που εμπνέει ανησυχία»

Αρνητικοί απέναντι στην πρόταση για χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος των στόχων της δημοσιονομικής πολιτικής για την Ελλάδα εκφράστηκαν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών και ο Πρόεδρος του «Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» στο Ευρωκοινοβούλιο!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τις αμφιβολίες της Γερμανικής κυβέρνησης για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.
Μιλώντας στο BBC, ο Γερμανός Υπουργός τόνισε, ότι η γερμανική Κυβέρνηση έχει μεγάλες αμφιβολίες, για το αν η Τουρκία θα πρέπει να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ.
«Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν αρκετό καιρό» προειδοποίησε, τονίζοντας βέβαια, ότι «προς το παρόν, αυτό δεν είναι θέμα, που εμπνέει ανησυχία».
Εξάλλου, αρνητικός απέναντι στις εκκλήσεις, να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, λόγω του βάρους, που έχει επωμιστεί η χώρα για την προσφυγική κρίση, εκφράστηκε ο εκπρόσωπος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters».

«Το προσφυγικό και το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν πρέπει να αναμειγνύονται»!

«Το προσφυγικό και το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν πρέπει να αναμειγνύονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Σόϊμπλε, εκφράζοντας την θέση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, απαντώντας στην πρόταση, που έθεσε ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σούλτς. Ο κ Σούλτς πρότεινε την χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος στόχων, που προβλέπει το Μνημόνιο, λόγω της των προσφύγων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ελληνικό έδαφος.
Εκτός από τον κ. Σόϊμπλε, αντίθετος στην πρόταση του κ. Σουλτς δήλωσε και ο επικεφαλής του «Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, δηλώνοντας, ότι «οποιοσδήποτε αποδυναμώνει την ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική σταθεροποίησης, παίζει με την φωτιά». Ο ίδιος πρόσθεσε, πως «οι ευρωπαϊκοί κανόνες για το χρέος δεν πρέπει να αποδυναμωθούν. Αυτό ισχύει και για τους όρους, που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: «Η γερμανική Κυβέρνηση έχει μεγάλες αμφιβολίες, για το αν η Τουρκία θα πρέπει να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ – Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν αρκετό καιρό και προς το παρόν, αυτό δεν είναι θέμα, που εμπνέει ανησυχία» appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ