Έκλεισε η «βαλκανική δίοδος» για τους πρόσφυγες, που θέλουν να φθάσουν στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης!

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις τους, η Σλοβενία και η Σερβία «σφράγισαν» τα σύνορά τους για όσους πρόσφυγες ήθελαν να περάσουν από αυτές για να φθάσουν στην καρδιά της Ευρώπης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των αρμοδίων Υπουργείων Εσωτερικών της Σλοβενίας και της Σερβίας, οι δύο αυτές χώρες «έκοψαν» ουσιαστικά την «βαλκανική οδό» για τους πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, από τα μεσάνυχτα επιτρέπεται η είσοδος σε σλοβενικό έδαφος μόνον σε όσους πρόσφυγες έχουν σκοπό να ζητήσουν άσυλο στην Σλοβενία ή φθάνουν στην χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους. Κάθε υπόθεση θα εξετάζεται ξεχωριστά, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Σημειώνεται, ότι η Λιουμπλιάνα έχει ταχθεί εδώ και πολλές εβδομάδες στο πλευρό της Αυστρίας και άλλων βαλκανικών χωρών, που επιθυμούν να σταματήσουν ολοκληρωτικά τις μεταναστευτικές ροές.

Η ημερήσια ποσόστωση της διέλευσης 580 μεταναστών από τα σλοβενικά σύνορα δεν ισχύει πλέον!

Η ανακοίνωση του σλοβενικού Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει, ότι η αποκατάσταση των κανόνων του χώρου Σένγκεν προϋποθέτει, ότι «η μετανάστευση δεν θα είναι πλέον δυνατή από τον διάδρομο των Βαλκανίων, όπως ήταν μέχρι σήμερα».
Αλλά και η Σερβία, με ανακοίνωση, που εξέδωσε το δικό της Υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε, ότι «θα εναρμονιστεί» με την απόφαση της Σλοβενίας. Το Βελιγράδι «ενημερώθηκε από την Κροατία, ότι η Σλοβενία θα εφαρμόσει από τα μεσάνυχτα ένα νέο καθεστώς εισόδου στην Ζώνη Σένγκεν και ότι δεν θα δέχεται μετανάστες, χωρίς έγκυρη βίζα και διαβατήριο, κάτι που κλείνει στην πράξη τον βαλκανικό διάδρομο», εξήγησε το σερβικό Υπουργείο Εσωτερικών.PROSFIGES1
Η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ είχαν περιορίσει δραστικά την είσοδο μεταναστών στο έδαφός τους από τα τέλη Φεβρουαρίου, εφαρμόζοντας ημερήσια ποσόστωση 580 προσώπων την ημέρα. Η ποσόστωση αυτή δεν θα ισχύει, πλέον, διευκρίνισε η Κυβέρνηση στην Λιουμπλιάνα.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Έκλεισε η «βαλκανική δίοδος» για τους πρόσφυγες, που θέλουν να φθάσουν στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ