Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών: «Η διαδικασία υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου, με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να καταβάλλεται, επίσης, στα τέλη Μαΐου»

«Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος προτάθηκε να γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις και αναμένεται η σχετική έγκριση από τους δανειστές».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, η διαδικασία υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται επίσης στα τέλη Μαΐου.
Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε, ότι η πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών αφορά επτά μηνιαίες δόσεις, χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει προταθεί στους δανειστές και για το οποίο αναμένεται η απάντησή τους.
Για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων απαιτείται η ψήφιση διαφόρων διατάξεων στην Βουλή, αφ’ ενός σχετικά με τις αλλαγές στις δόσεις (μέχρι σήμερα προβλέπονται 3 διμηνιαίες καταβολές) και αφ’ ετέρου για την ακύρωση των τεκμηρίων, προκειμένου για φορολογούμενους με ελάχιστα εισοδήματα το περασμένο έτος, από περιστασιακή απασχόληση χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο νέος φόρος ακινήτων θα υπολογιστεί με τις νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες, αλλά όχι με ένα νέο σύστημα, που θα στηρίζεται στις εμπορικές τιμές και θα προβλέπει ένα μικρό αφορολόγητο όριο

Εκκρεμεί παράλληλα η ψήφιση διάταξης σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, οι διατάξεις αυτές αναμένεται να κατατεθούν στην Βουλή «ίσως και εντός της εβδομάδας».
Όσον αφορά στον νέο φόρο ακινήτων, η εξόφλησή του κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, θα υπολογιστεί με τις νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες, αλλά όχι με ένα νέο σύστημα, που θα στηρίζεται στις εμπορικές τιμές και θα προβλέπει ένα μικρό αφορολόγητο όριο. Τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για την εφαρμογή από εφέτος ενός νέου φόρου ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα μεταφέρει τα φορολογικά βάρη από τους μικροϊδιοκτήτες στους έχοντες πολύ μεγάλη περιουσία, φαίνεται, ότι εγκαταλείπονται.ypourgeio Oikonomikon

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών: «Η διαδικασία υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου, με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να καταβάλλεται, επίσης, στα τέλη Μαΐου» appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ