Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: «Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» θα τεθεί ολόκληρος ο Νομός Κιλκίς, λόγω του μεγάλου αριθμού των προσφύγων και της αδυναμίας των Υπηρεσιών της Νομαρχίας Κιλκίς να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες τους»

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» θα τεθεί άμεσα ο Νομός Κιλκίς, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε, ότι στην Ειδομένη βρίσκονται ήδη συγκεντρωμένοι περίπου 13.000 άνθρωποι, ενώ στο σύνολο του νομού Κιλκίς ο αριθμός φτάνει στους 20.000, με τις νομαρχιακές Υπηρεσίες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τόσων πολλών προσφύγων. «Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μόνοι μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, την στιγμή, που περίπου 1.600 άτομα, μόνον στην Ειδομένη, υπολογίζεται, ότι δεν έχουν καν κάποιο αντίσκηνο και διανυκτερεύουν αναγκαστικά στην ύπαιθρο, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Τα περιστατικά παιδιών και ενηλίκων που με κρούσματα γρίπης ή άλλων ασθενειών αυξάνονται, λόγω της κακουχίας, και παρά τις προσπάθειες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, υπάρχει κίνδυνος επιδημιών στους καταυλισμούς. Οι συνθήκες υγιεινής είναι κακές, καθώς οι υποδομές στο κέντρο φιλοξενίας στην Ειδομένη είχαν σχεδιαστεί για την υποδοχή λιγότερων από 2.000 ανθρώπων.tzitzi
Οκ. Τζιτζικώστας σημείωσε, ότι με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα είναι δυνατό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τροφοδοσίας της Ειδομένης με αντίσκηνα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: «Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» θα τεθεί ολόκληρος ο Νομός Κιλκίς, λόγω του μεγάλου αριθμού των προσφύγων και της αδυναμίας των Υπηρεσιών της Νομαρχίας Κιλκίς να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες τους» appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ