Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ώστε αφ’ ενός μεν να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας και να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους, αλλά και αφ’ ετέρου να υποστηριχθούν οι ήδη πρόσφυγες στην ανακούφιση του πόνου τους»

-«Το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί η μικρή μας πατρίδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη και για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την χώρα μας».

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία, να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους, αλλά και να υποστηριχθούν οι ήδη πρόσφυγες στην ανακούφιση του πόνου τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρατηρούσα με θλίψη τα ατελείωτα καραβάνια προσφύγων, τα οποία κατακλύζουν την μικρή μας χώρα, επιθυμεί να απευθύνει έκκληση σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ώστε αφ’ ενός μεν να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας και να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους, αλλά και αφ’ ετέρου να υποστηριχθούν οι ήδη πρόσφυγες στην ανακούφιση του πόνου τους. Την έκκλησή της αυτή η Ιερά Σύνοδος την συγκεκριμενοποιεί με σαφείς επιστολές προς τον κ. Jean-Claude Juncker, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και Αρχηγούς Εκκλησιών, ώστε από κοινού άνθρωποι με αρμοδιότητα, αλλά και κοινωνική επιρροή, να εργασθούν για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος, που δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί η μικρή μας πατρίδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη και για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την χώρα μας»

Επιπλέον, η Εκκλησία της Ελλάδος θέλει υπευθύνως να καταθέσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να βοηθά, συντελώντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Το έπραξε συνειδητά σε όλη την δισχιλιετή πορεία της, το πράττει και σήμερα, και θα συνεχίσει να το πράττει, όσο οι περιορισμένοι πόροι της και η μεγάλη καρδιά του λαού μας το επιτρέπουν. Δηλώνει, όμως, ότι, κατανοούσα την σχετική θέση της Ελληνικής Πολιτείας, θεωρεί, πως το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί η μικρή μας πατρίδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την χώρα μας, πρώτιστα με την επανεξέταση των αποφάσεων για φράκτες αλλά και με ουσιαστικές προσπάθειες για ανάσχεση των προσφυγικών ροών.arxiepiskopi_ktirio
Τέλος, η Εκκλησία της Ελλάδος εκφράζει την βαθειά της λύπη για την εκατόμβη των θυμάτων, που ο πόλεμος και η προσφυγιά έχουν προκαλέσει και εύχεται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων, αλλά και υπέρ αποκαταστάσεως της Ειρήνης στον σύμπαντα κόσμο.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ώστε αφ’ ενός μεν να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας και να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους, αλλά και αφ’ ετέρου να υποστηριχθούν οι ήδη πρόσφυγες στην ανακούφιση του πόνου τους» appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ