«Βόμβα» αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις, που εκδίδουν με επιφύλαξη τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αποκαλύπτει η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των ποσών, για όσους αποχώρησαν εντός του 2015!

-Ο ΟΑΕΕ ζητά με σχετική εγκύκλιο τον επανακαθορισμό των συντάξεων, με έναρξη καταβολής από 1/7/2015, εφ’ όσον πρόκειται για ασφαλισμένους, οι οποίοι αποχώρησαν, είτε με πλήρη, είτε μειωμένη σύνταξη!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Βόμβα» αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις, που εκδίδουν με επιφύλαξη τα Ταμεία, αποκαλύπτει η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των ποσών, για όσους αποχώρησαν εντός του 2015 και κυρίως μετά την 1/7/2015.
Πάνω από 100.000 νέοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, που υπέβαλαν αίτηση εντός του 2015 και πήραν, είτε προσωρινή, είτε και οριστική σύνταξη, κινδυνεύουν τώρα να επιστρέψουν πίσω χρήματα, επειδή τα Ταμεία υποχρεώνονται να υπολογίσουν τα ποσά με διαφορετικό τρόπο και σύμφωνα με τις διατάξεις, που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο του 2015, με τον Νόμο 4336/15 για το τρίτο Μνημόνιο.
Ήδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο ΟΑΕΕ ζητά με σχετική εγκύκλιο τον επανακαθορισμό των συντάξεων, με έναρξη καταβολής από 1/7/2015, εφ’ όσον πρόκειται για ασφαλισμένους, οι οποίοι αποχώρησαν, είτε με πλήρη, είτε μειωμένη σύνταξη.OAEE
Για τις περιπτώσεις αυτές το ποσό θα επανυπολογιστεί και θα χορηγηθεί μόνον αυτό, που αντιστοιχεί στις εισφορές των ασφαλισμένων.
Όσοι, μάλιστα, δεν έκλεισαν το 67ο έτος και τους χορηγήθηκε η κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, παρ’ ότι οι εισφορές τους αντιστοιχούν σε μικρότερο ποσό, θα παίρνουν μετά τον επανυπολογισμό, μόνον το λεγόμενο «οργανικό ποσό», δηλαδή την σύνταξη, που αντιστοιχεί στις εισφορές τους και όταν κλείσουν το 67ο έτος θα έχουν τα 486 ευρώ, ή όποιο κατώτατο όριο θεσπιστεί με το νέο ασφαλιστικό.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post «Βόμβα» αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις, που εκδίδουν με επιφύλαξη τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αποκαλύπτει η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των ποσών, για όσους αποχώρησαν εντός του 2015! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ