Σχέδιο φοίτησης των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά δημόσια σχολεία, θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

– Τα παιδιά των προσφύγων, που επιθυμούν να παραμείνουν στην χώρα μας, θα μπορούν να εντάσσονται σε τάξεις υποδοχής των δημόσιων ελληνικών σχολείων και αργότερα στις κανονικές τάξεις των Ελλήνων μαθητών!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, συμμαθητές θα είναι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα παιδιά των προσφύγων με όλα τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών, που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της χώρας.
Αυτό περιλαμβάνεται στο σχέδιο της Κυβέρνησης για «ένταξη στην ελληνική κοινωνία» του 1.000.000 προσφύγων και μεταναστών, που αναμένεται να «εγκλωβιστούν» στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο, μη έχοντας, πλέον, δρόμο επιστροφής, καθώς η Συρία είναι ολοσχερώς κατεστραμμένη και πριν την παρέλευση 10ετίας δεν θα υπάρχουν οι στοιχειώδεις δομές για να επιστρέψουν.
Ουσιαστικά θα κυριαρχήσουν πληθυσμιακά σε όλη την βόρειο Ελλάδα και στα νησιά, ενώ βάσει του ρυθμού γεννήσεων, το 1 εκατομμύριο μέσα σε δέκα χρόνια θα έχει διπλασιαστεί, ολοκληρώνοντας έτσι την «βίαιη» πληθυσμιακή μετάλλαξη της χώρας.prosfiges-foto1
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. το ελληνικό σχέδιο δράσης, που εστάλη στο Βερολίνο, περιλαμβάνει και άμεση δημιουργία σχολικών τάξεων υποδοχής σε όλα τα hot spots, για όσα παιδιά δεν παραμείνουν στην Ελλάδα.

Τα παιδιά των προσφύγων, που επιθυμούν να παραμείνουν στην χώρα μας, μπορούν να εντάσσονται σε τάξεις υποδοχής των δημόσιων ελληνικών σχολείων και αργότερα στις κανονικές τάξεις των Ελλήνων μαθητών

Εκεί θα διδαχθούν και γερμανικά, σύμφωνα με χωριστό σκέλος του σχεδίου.
Η αντίδραση στις Βρυξέλλες για το ελληνικό σχέδιο ήταν θετική, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, που επεσήμανε, ότι τα παιδιά των προσφύγων, που επιθυμούν να παραμείνουν στην χώρα μας, μπορούν να εντάσσονται σε τάξεις υποδοχής των δημόσιων σχολείων και αργότερα στις κανονικές τάξεις των Ελλήνων μαθητών. Όσο για την χρηματοδότηση, θα γίνει μέσω κονδυλίων, που θα καταβληθούν στην χώρα για την συνολική αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος.
Ο τρεις κεντρικοί στόχοι του σχεδίου, βάσει των συγκεκριμένων πληροφοριών, αναλύθηκαν ως εξής:
1. Ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών, ειδικά των ασυνόδευτων
2. Παροχή βασικών δεξιοτήτων γραμματισμού
3. Γλωσσική και πολιτισμική προετοιμασία για την αφομοίωσή τους στην Ελλάδα
Σε αντάλλαγμα, θα υπάρξει παροχή οικονομικής βοήθειας πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ και μια αόριστη υπόσχεση για «χαλάρωση» του Μνημονίου.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Σχέδιο φοίτησης των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά δημόσια σχολεία, θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ