Η Αθήνα έλαβε τον τίτλο της τρίτης πιο επικίνδυνης πρωτεύουσας στην Ευρώπη!

-Κατατάσσεται αμέσως μετά το Κίεβο της Ουκρανίας και το Βελιγράδι της Σερβίας!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ο συνδυασμός της προσφυγικής κρίσης και της λιτότητας, που επικρατούν στην Αθήνα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει σαν αποτέλεσμα η ελληνική πρωτεύουσα να λάβει τον τίτλο της τρίτης πιο επικίνδυνης πόλης της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Mercer» και του δείκτη «Quality of Living Index», τον οποίο καταρτίζει κάθε έτος.
Στην έρευνα μελετήθηκαν 450 πόλεις ανά την υφήλιο σε περισσότερες από 200 χώρες.
Η πρώτη πιό επικίνδυνη πεντάδα ευρωπαϊκών πόλεων έχει ως εξής:
1. Κίεβο, Ουκρανία: Η συνεχιζόμενη κοινωνική αναταραχή και η κλιμάκωση της έντασης με την Ρωσία αποτελούν τις βασικές αιτίες, που το Κίεβο θεωρείται η πλέον επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης.
2. Βελιγράδι, Σερβία: Τα βίαια εγκλήματα αποτελούν «νόμο» στο Βελιγράδι. Εκτεταμένη διαφθορά, ληστείες και βανδαλισμοί είναι καθημερινά φαινόμενα.
3. Αθήνα, Ελλάδα: Μετά από την παρατεταμένη περίοδο λιτότητας, η φτώχεια και η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Σύμφωνα με την «Mercer», «η πρόσφατη οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα αποτελεί την αιτία εκδήλωσης βίαιων φαινομένων κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, κάτι που αποδυναμώνει πλήρως την ασφάλεια της πόλης». Την ίδια στιγμή η προσφυγική καταιγίδα διαλύει την αίσθηση ασφαλούς διαβίωσης σε πολίτες αλλά και επισκέπτες της πρωτεύουσας
4. Σόφια, Βουλγαρία: Η διαρκής κοινωνική αναταραχή αποτελεί την βασική αιτία για την θέση, που κατέχει η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, του φτωχότερου κράτους-μέλους της Ε.Ε. Η Σόφια «γεμίζει» σχεδόν καθημερινά από διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την λιτότητα αλλά και την διαφθορά του πολιτικού συστήματος.
5. Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Η ένταση, που προκλήθηκε με σειρά διαδηλώσεων, λόγω της προσφυγικής κρίσης, στοίχισε υπερβολικά στην πόλη, η οποία βούλιαξε στην κατάταξη. Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, διαδηλώσεις, αλλά και επιθετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα.

(c) elliniki-gnomi ATHINA

(c) elliniki-gnomi ATHINA

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post Η Αθήνα έλαβε τον τίτλο της τρίτης πιο επικίνδυνης πρωτεύουσας στην Ευρώπη! appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ