“Έθνος της Κυριακής”: “Η Κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ»”

-“Συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων, που έχουν επιβληθεί με το μνημόνιο”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Νέες ανατροπές στους οικονομικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψουν άμεσα, καθώς η ίδια είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ», σύμφωνα με το πρώτο θέμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”.
Αιτία είναι το γεγονός, ότι συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων, που έχουν επιβληθεί με το μνημόνιο, όπως συμβαίνει τώρα με τους ιατρούς, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και «τσουνάμι» αγωγών -προσφυγών για αναδρομικά, που αφορούν κάθε είδους αποδοχές, φόρους, άλλα και την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους.

Στον αέρα βρίσκεται ακόμη και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Σύντομα αναμένεται, επίσης, η δημοσίευση αποφάσεων, που δικαιώνουν ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή η Ολεμέλεια το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί στις προσφυγές καθηγητών ΤΕΙ, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές.ypourgeio Oikonomikon
Στον αέρα βρίσκεται ακόμη και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.
Οι αποφάσεις αυτές δημιουργούν μείζον θέμα και για την παρούσα Κυβέρνηση, που πιέζεται να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, ακόμη και επικουρικών. Μπορεί το δικαστήριο να αργεί να εκδώσει τέτοιες αποφάσεις, ωστόσο, όταν το κάνει, αυτές αποτελούν «πιλότο» για ενδεχόμενες νέες περικοπές, που μπορεί να σχεδιάζει η εκάστοτε Κυβέρνηση.

Αρχική Σελίδα/Zur Startseite

The post “Έθνος της Κυριακής”: “Η Κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ»” appeared first on ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ